Farewell Spit

Farewell Spit

Abel Tasman byl v roce 1642 prvním Evropanem, který spatřil toto místo, nazíval jej Sand Duining Hoeck. Kapitán James Cook byl další evropský návštěvník v roce 1770. V té době zakraslil Farewell Spit jako široký poloostrov do svých map. On pojmenoval blízký Cape Farewell, jehož jméno se udrželo dodnes. Ostatní evropští osadníci původně volali poloostrov " Cape Farewell Spit " před tím, než bylo jméno zkráceno na jeho současný název .

Farewell Spit bylo to poslední místo jež James Cook na Novém Zélandu viděl když jej opouštěl při plavbě do Austrálie. Maják na konci výběžku byla poprvé osvětlen v roce 1870. Poslední obyvatel majáku jej opustil v roce 1984, kdy se stal automaticky.

Spit je spravován orgánem New Zealand Department of Conservation jako rezervace určená k ochraně mořských ptáků. Na rozdíl od malé oblasti na základně kosy je oblast pro veřejnost uzavřena. S výjimkou organizovaných zájezdů .

Číslo fotografie: 1575

Kategorie: Nový Zéland

Zobrazeno: 8183 ×

Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool: