Okolí Kahurangi pointu

Okolí Kahurangi pointu

Pojďme se podívat na zdejší histrorii majáku a lidí jež jej spravovali. Žili zde téměř v úplné izolaci. Místo osady zde najdete již jen jeden dům, jež byl složen ze všech ostaních v roce 2003. Maják a osada vznikly v roce 1903 a poslední hlídač maják opustil v roce 1960.

Na tomhle pobřeží jsou extrémní nízké přílivy jež vytváří nádherné skalními bazény, plné celé řady mořských tvorů jež může obdivovat, nebo i ulovit. Můžete zde strávit den poklidnou procházkou k řece Kahurangi river, či návštěvou majáku po cestě. Maják je umístěn na místě, které dalo parku svůj název.

Déle se nabízí navštěva vodopádů Kahurangi Falls, které se nachází pouhých 10 minut chůze od ústí řeky Kahurangi do moře. Vodopády padají do krásných nedotčených bazénků které jsou zcela obklopeny bujným lesem přímo na okraji vody. Bazénky přímo vybízejí ke koupání v horkých letních dnech.

Scenické požitky zesilují okolní nádherné stromy rodu Nohoplod (Podocarpus), Nikau palmy, nížinný les, velké písečné duny a skalní jezírka. Můžeme zde dokonce potkat ptáky kiwi či weka a celou řadu mořských ptáků. Častí jsou zde i tuleni, vačice, divoká prasata či jelení zvěř.

Číslo fotografie: 1577

Kategorie: Nový Zéland

Zobrazeno: 5019 ×

Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool: