Cesta na Kahurangi Point

Cesta na Kahurangi Point

Západně od Pakawau přes sedlo Pakawau a dolů do Whanganuui Inlet po prašné silnici. Pokračujte okolo Mangarakau a řeky Paturau. Odtud vás Cowin cesta zavede k parkovišti u Anatori. Vzdálenost od Pakawau k Anatori je přibližně 38 km. Pokud máte 4WD vozidlo můžete přejet řeku Anatori až k řece Turimawiwi.

Cesta na Kahurangi Point je neoznačená, většinou vede podél pláže. Track trvá asi 4 hodiny z Anatori, nebo 3 hodiny od řeky Turimawiwi. Pokud čas dovolí, můžete zůstat v Kahurangi Keepers house, což je dům (chata) v blízkosti Kahurangi Pointu.

Pláž a celé pobřeží je zde zcela ohromující, divoké, často rozcuchané, obrovské a izolované od okolní civilizace. Dostat se sem není nicméně tak jednoduché. Po cestě jsou dvě řeky, které se musí překročit při odlivu. Podívejte se na přílivové tabulky v novinách , nebo v Golden Bay I-site informačním centru.

Anaweka River se musí přebrodit na pláži. Není zde žádný způsob jak přebrodit řeku v blízkosti ústí směrem do vnitrozemí. U Big River buď u ústí řeky, pokud to mořské podmínky dovolí, nebo zhruba 100 metrů od ústí směrem do vnitrozemí na konci písečné duny. Brodit se musíte přímo při odlivu nebo max. 1h poté. V jakoukoliv jinou dobu je brodění Big River naprosto nemožné.

Po Big River pláž brzy ustupuje a nastupují mezipřílivové skalní plošiny u Kahurangi Pointu. Těsně předtím, než dojdete k cípu Kahurangi můžete navštívit chatu po levé straně asi 200 metrů ve vnitrozemí. Tento dům byl vyroben původně z okolních domů bývalého majáku a upraven do dnešní podoby v roce 2003. Kousek dál po pobřeží se dostanete k majáku, postaveném v roce 1903.

Číslo fotografie: 1576

Kategorie: Nový Zéland

Zobrazeno: 5082 ×

Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool: