Ninety Mile Beach

Ninety Mile Beach

Ninety Mile Beach, v maorštině název Te Oneroa-a-Tōhē, je na západním pobřeží Severního ostrova Nového Zélandu. Táhne se od západně od Kaitaia směrem k mysu Reinga po poloostrově Aupouri. Začíná v blízkosti mysu Reef Point, na západ od Ahipara Bay. Končí na Scott Point, 5 km (3 mi) jižně od mysu Maria van Diemen.
Bodyboarding na písku na Ninety Mile Beach je vyhledávanou turistickou atrakcí.

Pláž a její severní duny jsou častým turistickým cílem. Duny připomínají pouštní krajinu a často se zvedají do značné výšky.

V roce 1932 byla pláž používána jako přistávací dráha pro jedny z prvních leteckých poštovních služeb mezi Austrálií a Novým Zélandem. Je to oficiálně veřejná komunikace a někdy používána jako alternativní cesty k State Highway 1. Především je ale používána turisty popř. pokud je hlavní silnice uzavřena kvůli sesuvům půdy a záplavám.

Tato cesta je ve většině případů vyjmuta z pojištění většiny zélandských autopůjčoven. Je to z důvodu častého vytopení auta nezkušenými turisty jež uvíznou v písku, nebo je zastihne příliv.

Číslo fotografie: 1597

Kategorie: Nový Zéland

Zobrazeno: 3611 ×

Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool: