Oblast Takaka

Oblast Takaka

Takaka je malé město ležící na jihovýchodním konci Golden Bay, na severu Jižního ostrova Nového Zélandu. Leží na začátku klikaté cesty, která následuje údolí řeky Takaky před kopcem Takaka, spojující Golden Bay s více obydlené pobřeží Tasman Bay na jihovýchodě.

Zemědělství, pilařská výroba, těžba nerostných surovin a cestovní ruch jsou hlavní místní průmyslová odvětví . Oblast kolem města Takaka je bohatá na minerály, zlato, železo, měď a stříbro. Oblast kolem Takaka Hill je také pozoruhodná pro její jeskynní systémy, s nejhlubší propastí na Novém Zélandu Harwood´s Hole.

Takaka a Golden Bay jsou také známé pro horolezectví. Nejznámější oblast Paynes Ford se nachází asi 20 minut chůze od města Takaka a má více než 200 boltu.
Město je také známé pro prameny Te Waikoropupu Springs ( hovorově známý jako Pupu Springs ), který drží světový rekord v čistotě vody.

Číslo fotografie: 1572

Kategorie: Nový Zéland

Zobrazeno: 4845 ×

Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool: