Dudek chocholatý

Dudek chocholatý

Dudek je na území České republiky pravidelně přítomen od konce března do konce dubna a také v srpnu až do začátku září. Méně často se s ním u nás můžeme setkat v období od března, vyjímečně také až do konce listopadu. U nás každoročně pravidelně hnízdí a svůj pobyt zde také často protahuje. Většina zástupců pak z našeho území odlétá během září a října.

V zimě se tedy u nás s dudkem spíše nesetkáme. Museli bychom za ním do Afriky, odkud k nám každý rok na jaře přilétá. Dále ho můžeme nají také v oblasti jižní a Přední Asie, v Japonsku a v severní Číně.

Číslo fotografie: 231

Zobrazeno: 4730 ×

Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool: