Dudek chocholatý

Dudek chocholatý

Po většinu roku žije jednotlivě. Partnerku si dudek k sobě láká svým vzezřením a zpěvem. Potravou dudka chocholatého je především hmyz. Vyhledává různé druhy, například housenky a larvy, také mravence, které vyhrabává ze země nebo žížaly a menší ještěrky. Dudek chocholatý patří v České republice mezi ohrožené druhy. Je zařazen na Červeném seznamu. V předminulém století u nás tento pták hnízdil relativně hojně. Ovšem od 20. století se jeho stavy u nás pomalu, ale jistě snižují.

Číslo fotografie: 232

Zobrazeno: 5033 ×

Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool: